Dalgona koffie

23 oktober 2023

Drankjes, Recepten

HET Koreaanse koffie drankje dat het internet aan het overnemen is, de Dalgona koffie is een soort cappuccino, maar dan omgedraaid. De romige substantie van koffie bovenop en melk met ijsklontjes onderin. Het heeft eigenlijk maar 3 ingrediënten nodig en je kan er zelf voor kiezen of je de melk koud of warm gebruikt, waardoor het ook een warme of een koude Dalgona koffie kan zijn. Maak het af met bijvoorbeeld hagelslag, karamel, stukjes chocolade, cacao of kies voor een beetje vanille of kaneel. Allemaal heerlijke varianten, om eens mee te experimenteren!

Wat een trend dus! De koude variant is net een heerlijke frappuccino, terwijl de warme variant dus een soort omgedraaide cappuccino is. Ik kan er nu al niet genoeg van krijgen. Geen uitstapjes naar de Starbucks mogelijk nu we allemaal thuis zijn en nu dus ook niet meer nodig! Maak het zelf, easy peasy, delicious and fun!

Dalgona koffie

Porties

Bereidingstijd

5 min

Energie

210 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Pak alle ingrediënten en kies of je een koude of warme variant gaat maken. Wil je een koude variant, zorg dan dat je ijsblikjes hebt. Ga je voor een warme variant? Vergeet dan niet de melk op te warmen.

2.

Pak een schaal waarin jij kan gaan mixen en doe 2 eetlepels suiker in de schaal. Voeg vervolgens 2 eetlepels oploskoffie toe.

3.

Voeg voor zowel een warme als koude variant 2 eetlepels heet water toe. Heb je nou een hele platte lepel? Doe er 3 bij, zodat het goed kan oplossen.

4.

Begin met mixen en blijf mixen, totdat de substantie romig genoeg is. Het moet te scheppen zijn met een lepel, maar wel nog van je lepel afglijden.

Voeg een lekkere topping toe, zoals chocolade of cacaopoeder. Enjoy!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 dalgona koffie.

Energy (Energie)210 kcal
Fat (Vetten)2,1 gram
Verzadigd: 1,4 gram
Protein (Eiwit)6,8 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)37,5 gram
Vezels 6,8 gram
Zout 0,2 gram

Een korte how to video

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300