Zelfgemaakte Crompouce

1 november 2023

Dessert, Recepten, Snacks

Hallo VitalFoodies! Heb je de nieuwste TikTok-trend al uitgeprobeerd? In Nederland zijn crompouces, oliepouces en donouces echt een fenomeen geworden. Vandaag deel ik mijn crompouce recept met een kleine twist, want ik houd van experimenteren.

Dus, wat is een crompouce? Het is een heerlijke traktatie die het beste van twee werelden combineert – croissants met tompouce vulling en roze glazuur! Ik heb zelf de crompouce gemaakt, met roze glazuur, maar je zou ook kunnen kiezen voor roze chocolade. Ook het proberen waard! Voor de vulling kun je kiezen voor banketbakkersroom, slagroom of zoals ik, allebei.

Je kunt je innerlijke bakker wakker maken en zelf banketbakkersroom en slagroom maken, of je kunt kant-en-klare opties kiezen. Of je nu voor de DIY-aanpak gaat of voor de snelle versie, het resultaat is gewoonweg verrukkelijk! 👩‍🍳

Ik ging voor de banketbakkersroom + slagroomcombinatie en het was om je vingers bij af te likken. Mijn tip? Maak niet teveel van dit lekkernij, want voor je het weet, zijn ze allemaal op!

Dus, ben jij klaar om de wereld van crompouces te verkennen? Laat me weten welke variant je hebt geprobeerd of deel jouw experimenten met deze heerlijke trend! 💬👩‍🍳

Zelfgemaakte Crompouce

Trend Zoet

Stuks

Bereidingstijd

45 min

Wachttijd

1,5 uur

Ingredienten

Basis
Banketbakkersroom
Slagroom

Recept

1.

Snij de croissants door midden en leg deze aan de kant. Leg het roze glazuur zakje in heet water en zet deze ook even weg, zodat het glazuur zacht kan worden.

2.

Weeg de ingrediënten voor de banketbakkersroom af en zet de melk op het vuur. Let op dat je deze direct uitzet als hij gaat koken!

3.

Pak een kom en meng daarin suiker, vanillesuiker en het eigeel. Als deze beter door elkaar zitten, voeg je de bloem erbij. Roer goed door tot het een geheel is.

4.

Voeg beetje voor beetje de melk bij het mengsel en roer goed door tot alles goed is opgenomen. Maak op deze manier te melk op. Je ziet dat er een klein beetje lucht in het mengsel komt na het roeren, zeker als je dit met een garde doet.

5.

Giet het terug in de pan en breng het al roerend weer aan de kook. Zorg dat je de bodem ook goed meeneemt, anders bakt het aan. Stop en zet het vuur uit als de dikte lijkt op een wat dikkere vla.

6.

Giet in een bakje (liefst geen aluminium is mijn advies) en laat afkoelen. Pak wat folie en druk deze op de room om deze goed af te dekken. Als het deels afgekoeld is, zet het dan in de koelkast gedurende minimaal 30 minuten.

7.

Haal de zakjes glazuur uit het water. Giet nu de glazuur in een diep bord of kom, waar de croissants in passen. Doop de bovenkant van de croissants in de glazuur en zorg dat deze goed bedekt zijn. Leg op een plank of papiertje en zet minimaal 15 minuten weg in de koelkast.

8.

Doe de verse slagroom, suiker en als je hiervoor kiest ook de klop-klop in een mengkom. Mix deze tot het een dikke slagroom is. Let op dat hij niet te dun is, maar ook dat je niet te lang doorgaat. Dan heb je namelijk zoete boter in plaats van slagroom.

9.

Leg de onderkanten van de croissants op een plank. Vul je spuitzakken met banketbakkersroom en de andere met slagroom.

10.

Verspreid eerst het room en daarna de slagroom op de croissants. Doe de bovenkantjes er bovenop en VOILA! Crompouce!

Het folie op de room voorkomt een velletje. Veel lekkerder!

Roer de room voor gebruik even goed door, voordat je deze bijvoorbeeld in een spuitzak doet.

Room bewaren? Dit kan 4 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer.


Een korte how to video

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300