About

Hi, Ik ben Melissa, VitalFoodie en de orthomoleculair therapeut van VitalFix.

Ik ben Melissa Schuman, de orthomoleculair therapeut van VitalFix en de bedenker van Vitalfoodie. Mijn missie is om jou te helpen om de beste versie van jezelf te worden! Om je te helpen kiezen voor jezelf, een duurzame gezonde levensstijl, energie en bewust aan jezelf te werken. Alles in jouw leven begint bij jezelf. En als je voor jezelf kiest, kun je veel meer energie geven aan de wereld om je heen! 

Waarom doe ik wat ik doe?

Voor een periode van 6 jaar heb ik privé een behoorlijk zware tijd gehad. Ik hield heel veel ballen omhoog: studie, werk, huishouden, geld en het alsmaar zorgen voor anderen. Daardoor verloor ik mezelf helemaal uit het oog. Ik was mensen aan het ‘pleasen’. Ik vermeed conflicten, werkte hard en liet iedereen op mij leunen. Mijn schouders werden zwaarder en zwaarder…

Op een gegeven moment kreeg ik een auto-ongeluk en verloor ik daar bovenop ook nog een aantal dierbaren. Mensen van wie ik hield, maar ook voor wie ik zorgen en lasten droeg. Tja… ‘En nu?’, dacht ik toen. Ik moest weer op zoek naar wie ik was en wie ik wilde zijn. Ik moest helemaal opnieuw voor mijzelf leren zorgen en vooral voor mezelf leren kiezen. Want IK moest nu eens op de eerste plaats komen in plaats van op de laatste! Door de tijd heen was de relatie met mezelf, met beweging, met stress en met slapen volledig verstoord geraakt. Mijn hormonen waren uit balans, mijn darmen waren overstuur, ik had constante stress en kwam alleen maar aan.. Afvallen, gezond zijn, energie hebben, ho maar…

“STOP! Dit kan zo niet langer! Dit moet gewoon anders!”

Een aantal jaren doorliep ik een proces met vallen en opstaan. Ik probeerde weer te gaan sporten en gezonder te gaan eten. De buikpijnen, hormoonklachten, vermoeidheid en huidproblemen wilde maar niet weggaan. Dat kwam natuurlijk omdat ik mijzelf steeds aan het voeden was met meer drukte in mijn dagen. Ik hield alles bij elkaar helemaal niet vol en raad eens… Gezonde voeding en sporten was het eerste wat ik liet versloffen als ik moe was. Dit ging een tijdje op en neer, tot ik mijn eigen gedrag begon te herkennen. Ik sprak met mijzelf af om consequent te focussen op het nemen van rust, met op de tweede plaats gezonde voeding, beweging en meditatie. Door dit 3 maanden door te zetten en consequent te doen, zonder het al te moeilijk te maken, werd het een nieuwe routine. Ik nam het heft in eigen handen en ging mijzelf belangrijke vragen stellen. Wie ben ik, wat vind ik belangrijk en wat zegt mijn intuïtie? Ik startte na die 3 maanden mijn traject bij de psycholoog om mijn trauma’s te verwerken en introduceerde mijzelf met een diepere laag van meditatie, yoga, fitness en op een dieper niveau ook opnieuw met gezonde voeding. Er kwam nog een aantal studies bovenop de studies over voeding die ik al gedaan had en ik evolueerde mezelf verder en verder. Nu een dikke 5 jaar later help ik al jaren dames met vergelijkbare vraagstukken en heb ik in totaal 13 jaar studies achter de rug om deze vrouwen echt met de juiste onderbouwing te kunnen helpen.

De conclusie

Als ik goed voor mijzelf zorg, heeft dit enorm veel positieve effecten op hoe goed ik mij voel. Ik ben gelukkig en ga met energie en zelfliefde door het leven. Hiermee wil en kan ik jou ook helpen! Naast mijn eigen ervaringen, heb ik wellness & lifestyle en de opleiding docent gezondheidszorg en welzijn gestudeerd. Ook ben ik gecertificeerd orthomoleculair therapeut met een expertise in voeding en hormonen. Als therapeut bied ik advies, coaching en trainingen aan waarin ik jou kan helpen met voeding, hormonen, beweging, ontspanning en mindset. Jij wilt toch ook klachtenvrij en vol energie door het leven?

Wat houdt dit in?

Leer tijd voor jezelf maken en rust nemen. Leer om goed voor jezelf te zorgen, door de juiste voedingstoffen voor jouw lichaam binnen te krijgen. Leer omgaan met stress en invloeden uit het alledaagse leven. Ik help je bij het werken aan je mindset, je onderliggende gedachten, zodat ze jou gaan ondersteunen in het aanleren van nieuwe gewoontes. We veranderen holistisch, allesomvattend je leefstijl. Precies zoals die bij jou past. Krijg nieuwe energie, wordt klachtenvrij, behaal je gezondheidsdoelen, blijf jezelf ontwikkelen en vind zelfvertrouwen en zelfliefde!

Wil je met mij kennismaken en een kopje koffie of thee drinken? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Een kijkje nemen bij VitalFix?

Hier vind je meer over ons aanbod om jou te helpen