Chocolate chip cookies

11 maart 2024

Dessert, Recepten, Snacks

Ben jij op zoek naar het lekkerste chocolate-chip cookie recept? Makkelijk en snel, voor je het weet warm uit de oven getoverd. Heerlijke grote koekjes, gemaakt van de beste producten. Gelukkig hoef je niet verder te zoeken, want deze koekjes zijn heerlijk knapperig en dus ook nog iets gezonder!

Koud eten of vers uit de oven, terwijl ze nog een beetje warm zijn en de chocolade half gesmolten? Deze koekjes houden het hier niet lang vol. Als er bezoek is en ik spreek van de koekjes, komen grote glimlachen tevoorschijn. Stiekem komen ze vooral voor de koekjes terug…

Haha, oké geen gekkigheid. Deze koekjes doen het in ieder geval goed, ze zijn makkelijk te maken en het duurt maar 9 minuten in de oven. In totaal heb je deze koekjes na ongeveer 15 minuten alweer vers uit de oven getoverd.

Zin in zoet, zin in iets lekkers, zin in chocolade? Geloof mij als ik zeg dat ik het begrijp. Niets bestellen als er niks in huis is, geen pak koekjes uit de fabriek opeten, maar gewoon in 15 minuten zorgen voor de verse, warme heerlijke en gezondere variant van de bekende Chocolate chip cookies!!

Chocolate chip cookies

Stuks

Bereidingstijd

15 min

Oventijd

9 min

Energie

206 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verwarm de oven voor op 190 graden en zet de producten klaar.

2.

Voeg het eigeel en het vanille-aroma toe en klop nogmaals.

3.

Voeg vervolgens het meel, zout, bakpoeder en baking-soda toe aan het mengsel en roer zeer goed door. Ik raad aan om een lepel te gebruiken, omdat het anders aan jouw garde blijft plakken.

4.

Voeg de choco chips toe en meng deze door het beslag.

5.

Verdeel het beslag vervolgens in 6 delen en maak balletjes. Het beslag gaat heel vet aanvoelen, omdat jouw handen het kokosvet opwarmen, probeer dus snel te werken en het deeg niet al te lang vast te houden.

6.

Leg de bolletjes deeg op een bakplaat of baksheet en leg ze ruim uit elkaar. De koekjes zullen ongeveer 2 keer zo groot worden. Zelf doe ik bak-spray op een soort ijzeren ovenschaal.

7.

Druk de bolletjes een beetje plat tot ongeveer 3/4 cm dikte, zet vervolgens de koekjes in de oven. Laat 9 minuten bakken.

8.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze 2 minuten afkoelen. Vanaf nu kun je ze heerlijk opeten of opbergen. Geniet er van!!

De koekjes blijven ongeveer 4 tot 6 weken goed in bijvoorbeeld een koektrommel. Je kan ze ook invriezen, dan zijn ze ongeveer 3 tot 4 maanden houdbaar.

Koekjesdeeg voorbereiden, maar vers afbakken? Dat kan ook!!Haal het bevroren koekjesdeeg uit en tel ongeveer 3 minuten bij de baktijd op. Bak af in 12 minuten en voila!

Zelf vind ik het soms makkelijk om meet-cups te gebruiken. In het verleden heb ik een aantal maanden in Amerika gewoond en gewerkt. Hier gaf ik kooklessen en voedingslessen aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Sommige van deze kinderen hadden beperkingen of waren iets te jong om goed te kunnen meten en wegen. Het gebruik van Cups is daardoor makkelijker en vaak ook sneller. Bijkomend geluk is minder afwas.

Zelf heb ik hiervoor goede kwaliteit cups aangeschaft van roestvrij staal met koperen coating. Ziet er ook nog eens leuk uit!!

Bekijk hier mijn meetbeker set & meetlepel set


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie, gemaakt met rundergehakt.

Energy (Energie)659 kcal
Fat (Vetten)13,9 gram
Verzadigd: 5,4 gram
Protein (Eiwit)39,8 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)84,5 gram
Vezels 18 gram
Zout 0,96 gram

Een korte how to video

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300