Havermout banaan pancakes

27 november 2023

Lunch, Ontbijt, Recepten

Laten we eerlijk zijn, pannenkoeken zijn toch echt om te smullen. Zelf of voor de kinderen maakt eigenlijk niet uit. Elke pannenkoek is een feestje, om te maken, te garneren en om op te eten!! Dit is een heerlijk pancake recept met havermout en banaan. Meer fan van american pancakes? Ga dan voor meer bakpoeder en wat suiker in je recept.

Probeer dus eens een eigen recept gemaakt van havermeel en banaan. Havermeel is trouwens ook heel makkelijk zelf te maken. Gooi gewoon havermout in de blender en maak er zelf meel van! Veel goedkoper en super makkelijk. Zo hebben we het in dit recept dus ook gedaan.

Deze pannenkoekjes zijn al gezoet door de bananen, lekker fluffy en ook nog eens glutenvrij als je glutenvrije havermout kiest! Perfect voorafgaand aan een training door de complexe koolhydraten en ook nog 9 gram eiwit per stuk! Kijk vooral naar de andere pancake recepten, bijvoorbeeld op mijn social media voor pannenkoeken zonder banaan, of met extra uitwitten. Kies voor de vitamines en smaak voor garnering zoals blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Antioxidanten ook gelijk binnen, love it!

Havermout banaan pancakes

Porties

Bereidingstijd

10 min

Energie

222 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Pak alle ingrediënten en doe ze allemaal in de blender. Makkelijker dan je dacht misschien. Mix het totdat het een geheel is, gedurende ongeveer 1 minuut. Laat het vervolgens ongeveer 2 minuten staan terwijl jij de pan verhit.

2.

Doe een klein beetje kokosolie of olijfolie in de pan. Kies bij voorkeur voor een pan die niet al te veel plakt en zet hem op medium hitte.

3.

Bak de pannenkoeken ongeveer 2 tot 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn en er kleine bolletjes bij de randen verschijnen. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 minuten.

4.

Serveer de pannenkoeken met vers fruit en agave siroop. Aanvallen en smullen maar!!

Pannenkoeken warm houden? Zet de oven op 70 graden en leg de pannenkoeken in een ovenschaal of op een bord, totdat ze gegeten kunnen worden.

Pannenkoeken over of extra gemaakt? Vries ze in! Leg bakpapier tussen de verschillende pannenkoeken zodat ze elkaar niet aanraken en doe ze in een bakje of zakje in de vriezen. Ze zijn op deze manier tot 3 maanden houdbaar!

Ingevroren pannenkoeken en klaar om ze op te eten? Leg je op een bord en verwarm in de magnetron voor ongeveer 60 seconden of totdat ze naar wens zijn verwarmd.


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 pannenkoek.

Energy (Energie)222 kcal
Fat (Vetten)5,2 gram
Verzadigd: 1,3 gram
Protein (Eiwit)8,7 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)32,4 gram
Vezels 5,1 gram
Zout 1 gram

Geniet van je heerlijke pancake

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300