Komkommer-carpaccio met zalmcadeautje

30 oktober 2023

Diner, Eiwitrijk, Koolhydraatarm, Lunch, Recepten

Al benieuwd wat zich in dit cadeautje bevind? Niet alleen zalm, maar ook garnaaltjes, pijnboompitjes en uiteraard de komkommercarpaccio! Heerlijk leek mij dat.

Een leerling waar ik les aan gaf, kwam het de vraag; “Mevrouw, zoiets zou ik wel eens willen proberen, maar ik kan niet koken…. Kunnen we dit samen misschien doen?”, “Maar natuurlijk jongen! Dat doen wij samen, ik zal je helpen.”

Het resultaat, hoe het er uit zag en de smaak was ongelofelijk! Het recept werd erbij gezocht, aangepast en geschreven, waardoor jullie dit heerlijke gerecht nu ook kunnen gaan maken. Extra speciaal aan dit verhaal is, dat deze zelfde jongen net nadat hij gehoord had dat hij geslaagd was een ernstig ongeluk kreeg terwijl hij het met vrienden vierde. Een tijd later overleed hij hieraan. Dit recept is dus voor jou T.

Komkommer-carpaccio met zalmcadeautje

Eiwitrijk Vis

Porties

Bereidingstijd

30 min

Energie

483 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Je begint met het maken van de vulling, voor in de cadeautjes van zalm. Kook de hardgekookte eieren en snijd deze fijn.

2.

Doe de eitjes samen met de cottage cheese en de Hollandse garnalen in een mengkom. Meng de ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met de verse dille. (gebruik niet te veel, aangezien de smaak heel erg overheersend is). Voeg een aantal druppels citroensap, peper en zout toe.

3.

Maar nu de cadeautjes van zalm. Leg de plakken zalmfilet op een bord en verdeel het mengsel over het midden van de zalmplakken. Vouw ze vervolgens dicht met ongeveer 1/3 deel van de vulling. Leg nog een extra stukje zalm op de bovenkant. Maak hierna het volgende cadeautje van zalm en leg ze in het midden van het bord.

4.

Snijd, bijvoorbeeld met een kaasschaaf of groenteschiller, dunne schijfjes komkommer.

5.

Verdeel de komkommer rondom het cadeautje van zalm en mix de olijfolie met de zaijn. Sprenkel dit mengsel over de komkommercarpaccio en breng verder op smaak met zout en peper.

6.

Brand de pijnboompitjes in een droge pan en strooi deze over het hele bord. Garneer met een paar takjes dille, zout en peper.

Zorg dat je de pakketjes van zalm goed aandrukt, zodat deze niet uit elkaar vallen en dat je niet te veel vulling in de zalm doet, zodat ze dicht kunnen worden gevouwen.


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie. Door het verdelen van de ingrediënten, of het opmaken van de maaltijd, kan de voedingswaarde afwijken.

Energy (Energie)483 kcal
Fat (Vetten)28,5 gram
Verzadigd: 7,2 gram
Protein (Eiwit)51,6 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)4,2 gram
Vezels 0,4 gram
Zout 5,6 gram

Komkommer carpaccio met zalm en garnalen

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300