Pompoenpuree

16 november 2023

Bijgerecht, Recepten, Sauzen en Spreads

✨ Pompoenpuree maken? Dat doe ik het liefst met mijn handige staafmixer of keukenmachine/foodprocessor. Deze handige tools maken het pureren een fluitje van een cent. Maak dus maar vast wat pompoenpuree, want je hebt het nodig voor deze heerlijke pumpkin cake. Oh ja, kijk voor de bereiding van de pompoenpuree vooral even de video onderin deze pagina!

porties

Bereidingstijd

10 min

1 portie = 200 gram

Ingredienten


Recept

1.

Kook de pompoenblokjes ongeveer 6 minuten en giet ze af.

2.

Laat ze uitlekken (zelf doe ik dit nog even in keukenpapier of een schone vaatdoek) en verwerk ze in een keukenmachine tot een puree.

3.

Voeg geen water toe als het nog warm is, anders een klein scheutje. Laat de puree afkoelen.

Vries de pompoenpuree in. Het blijft in de vriezer tot 3 maanden goed!


Een korte how to video

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300