Vegetarische shoarma wrap

2 oktober 2023

Diner, Lunch, Recepten, Vegetarisch

In onze steeds veranderende wereld van voeding en gezondheid, ontstaan er voortdurend nieuwe trends en keuzes om onze smaakpapillen te prikkelen en onze lichamen te voeden. Een van de opvallende trends die de afgelopen jaren opkwam, is de groeiende populariteit van vegetarisch eten. Vandaar dat ik dit recept geschreven heb. Een heerlijke vegetarische shoarma wrap, gemaakt met een wrap van rode bieten. Dacht jij dat je snel, lekker en gezond, shoarma kon eten? Dat kan zeker!


Af en toe iets bewuster eten, door een maaltijd vegetarisch te maken is erg goed voor een gezond voedingspatroon. Door iets minder dierlijke producten te kiezen, kan je jouw gezondheid zelfs behoorlijk verbeteren. Deze wraps zijn maar een voorbeeld. Als je een gezond vegetarisch gerecht zou willen maken, kan je vlees of vis natuurlijk vervangen door peulvruchten, tofu, tempeh of eieren. Daarentegen zijn veel mensen sceptisch over vleesvervangers. Dit mag natuurlijk, maar de huidige maatschappij verandert erg snel, waardoor de producten steeds beter, lekkerder en gezonder worden! Deze vegetarische shoarma is een voorbeeld, hoe je met zo een product een voedzaam gerecht kan maken.

Hoewel vegetarische shoarma wraps een geweldige optie zijn voor degenen die op zoek zijn naar smaakvolle vegetarische gerechten, is het belangrijk op te merken dat niet alle vegetarische producten gelijk zijn. Vanuit het perspectief van orthomoleculaire voeding en therapie, draait het om het verkrijgen van de juiste voedingsstoffen in de juiste verhoudingen voor optimale gezondheid. Wanneer je op het voedingscentrum zoekt naar gezonde vleesvervangers, wordt eigenlijk altijd aangeraden om op het etiket van het product te kijken. Kies dan liever voor een product waar B12 of B1 aan toegevoegd is. Deze vitamines worden namelijk nog wel eens vergeten, terwijl ze heel belangrijk zijn.

Sommige vleesvervangers en bewerkte vegetarische producten kunnen hoog zijn in toegevoegde suikers, natrium, en onnatuurlijke ingrediënten. Het is daarom belangrijk om bewuste keuzes te maken en te kiezen voor volwaardige, onbewerkte plantaardige voeding. Kijk dus vooral op de verpakking en het etiket, om te kijken waaruit het product bestaat. Geniet van deze heerlijke vegetarische shoarma wrap en blijf op de hoogte voor heerlijke recepten en nuttige tips!

Vegetarische shoarma wrap

Vegetarisch

Wraps

Bereidingstijd

10 min

Energie

328 kcal

Ingredienten

Wraps
Supersimpele Tzatziki

Recept

1.

Zet een pan op het vuur en voeg de shoarma toe. Snij ondertussen de paprika en bosui.

2.

Voeg de paprika en bosui toe aan de shoarma en warm het geheel goed op, terwijl je blijft omscheppen.

3.

Doe de 2 groente wraps in aluminiumfolie en verwarm in de oven op 200 graden Celsius, gedurende 3 minuten. Snij de komkommer in stukjes.

4.

Leg de wraps open en verdeel de slamelange over de wraps. Voeg de helft van de shoarma en groenten toe.

5.

Serveer met een beetje saus zoals zelfgemaakte tzatziki of knoflooksaus.

6.

Vouw de wrap dicht en eet met een schaaltje gesneden komkommer. Enjoy!!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 wrap. Door het verdelen van het deeg kan de voedingswaarde afwijken.

Energy (Energie)316 kcal
Fat (Vetten)6,9 gram
Verzadigd: 0,9 gram
Protein (Eiwit)22 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)36,9 gram
Vezels 8,6 gram
Zout 1,5 gram

Een korte how to video

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300