Tortilla’s met kip en chipotle

2 mei 2023

Diner, Lunch, Recepten, Sauzen en Spreads

Hallo VitalFoodie!

Klaar voor een nieuw recept? Stap binnen in onze gezellige keuken, waar we altijd klaarstaan om je smaakpapillen te verwennen met iets leuks, nieuws, lekkers…. Ja, dat allemaal! ?? Vandaag staat er een Mexi-CAN feest op het menu, rechtstreeks uit de oven: Tortilla’s met kip, gesmolten kaas, zelfgemaakte chipotle en romige avocado. ??Wat een heerlijk Mexicaans gerecht is dit!

Dit recept is zo makkelijk dat zelfs een badeend het zou kunnen maken (alhoewel we dat niet willen uitproberen). Dus, zet je koksmuts op en laten we aan de slag gaan voor dit Mexi-CAN feest! ??

Of je nu een casual familiediner plant of vrienden wilt verrassen tijdens een gezellige avond, deze ovengebakken tortilla’s zijn een absolute winnaar. Dit recept zou je uiteraard ook lactosevrij of glutenvrij kunnen maken. Dat betekent dat je glutenvrije wraps moet zoeken en een lactosevrije variant op de kaas, cream cheese en frietsaus. Dit kan je doen door de vegan producten van VioLife of Arla te gebruiken! Op deze manier kan iedereen die langskomt genieten van dit heerlijke Mexicaanse gerecht. Ook tof om neer te zetten met een heerlijke nacho-schaal. Ooooehhh…. nieuw idee. Maar we dwalen af…. Laten we beginnen met de tortilla’s met kip en chipotle, of als je wilt met gehakt of vegetarische kipstukjes. Met dit recept kan je alle kanten op, zo zie je maar weer ??!

Het geheime ingrediënt? Een snufje chipotle voor die heerlijke, rokerige, en pittige smaak, als je het aandurft. Dus, waar wacht je op? Rol je mouwen op, maak je klaar om te rollen (de tortilla’s natuurlijk), en laten we deze smaakvolle tortilla’s met kip en chipotle gaan maken. ?️??

Tortilla’s met kip en chipotle

Mexicaans

Aantal personen

Bereidingstijd

30 min

Oventijd

15 minuten

Tortilla’s per persoon

2 stuks

Ingredienten

Tortilla’s
Mexicaanse kruidenmix
Creme voor in de tortilla’s
Zelfgemaakte chipotle

Recept

1.

Verwarm de over voor op 200 graden Celsius.

2.

Mix de komijnzaad en de korianderzaad door de Sour Cream en zet apart.

3.

Mix de friteslijn met water, limoensap, zout, chilipoeder, paprikapoeder en chipotle of chipotlesalsa.

4.

Verwarm een pan met 1 el olijfolie. Marineer de gesneden kip met de kruiden en voeg toe aan de pan.

5.

Bak de kip kort aan en voeg dan de zwarte bonen, tomaat in blokjes en de mais toe.

6.

Besmeer de wraps met de crème die je gemaakt hebt en vul deze vervolgens met het kip/bonen mengsel.

7.

Beleg een ovenschaal met bakpapier en leg de dichtgevouwen tortillawraps erin. Leg ze stevig neer, dicht tegen elkaar.

8.

Besmeer de wraps met een deel van de chipotlesaus en besprenkel met de geraspte kaas.

9.

Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven (200’C).

10.

Serveer met gesneden avocado, wellicht wat salade en de overgebleven chipotlesaus.

11.

Wil je pittiger, voeg dan jalepeño pepertjes toe.

Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie, ofwel 2 wraps.

Energy (Energie)643 kcal
Fat (Vetten)20,3 gram
Verzadigd: 8,0 gram
Protein (Eiwit)44,9 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)62,4 gram
Vezels 14,0 gram
Zout 1,9 gram

Een korte how to video

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300