Geen tomatensaus uit pot meer!! Dit recept is een gezond pasta recept met volkoren penne en een verse zelfgemaakte tomatensaus met groenten. Het kan zowel vegetarisch als vegan of met vlees gemaakt worden.
Een gezonde keuze om volkoren penne te kiezen en tomatensaus zelf te maken, om zoveel verschillende redenen! Meer weten?Volkoren pasta… Je hoort het nu overal en dat is met een goede reden! Is het nou echt gezonder, waarom wordt er steeds meer aangeboden in de supermarkt en is het “zoals velen zeggen” minder lekker? Ik zal het je uitleggen. Veel mensen denken dat de smaak van volkoren producten minder lekker is. Volkoren brood, volkoren pasta en ga zo maar door. Daarentegen heeft volkoren pasta juist een vollere smaak, zijn ze voedzamer en gezonder.
Laten we het nog heel even hebben over die kant en klare pastasauzen. De pastasauzen uit pot zijn misschien heel lekker, maar hou jezelf niet voor de gek. Er zitten zoveel stoffen in die we niet kunnen uitspreken, dat het toch wel heel fijn is om gemakkelijk en zelf saus te maken! Deze saus kun je lekker maken in de pan en de blender. Helemaal vers en met verse groenten en kruiden. Het recept is gemaakt inclusief mager rundergehakt. Voor de mensen die liever geen vlees eten: Je kan het vlees vervangen door vegetarisch tofu gehakt, of het volledig weglaten en meer groenten toevoegen. In dat geval gaan uiteraard wel de eiwitten in het gerecht omlaag.
Ready to blend and cook? Een lekkere pastasaus hoeft helemaal geen vlees te bevatten, zo kan je in plaats van het gehakt gemakkelijk kiezen voor een vervanger of meer groenten en wat extra grasgevoerde boter en kaas toevoegen. Heel veel plezier met dit makkelijke en heerlijke gerecht!

Volkoren penne met tomatensaus
Porties
Bereidingstijd
30 minEnergie
659 kcalIngredienten
Recept
Start met het afwegen en snijden van alle ingrediënten. Verzamel de materialen en zet het klaar. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Voeg dan de penne met (naar keuze) een bouillon blokje toe aan het water en roer goed door. Zet zo nodig een timer van ongeveer 10 minuten. (afhankelijk van de kooktijd van jouw gekozen pasta)
Zet een grote pan op het vuur of kies voor een wok-pan. Doe de olijfolie in de pan en zet de pan op hoog vuur. Voeg de gesneden rode ui en knoflook toe aan de pan.
Blijf goed roeren tot de knoflook licht gebakken is en de ui glazig wordt. Voeg vervolgens het magere rundergehakt toe aan de pan en blijf omscheppen. Roer ondertussen een keer in de pan waarin de pasta kookt.
Is er veel vocht uit het gehakt gekomen? Kies er voor om vocht uit de pan te laten lopen. Voeg vervolgens de gesneden aubergine, courgette en paprika toe aan de pan met vlees. Roer rustig door.
Tijdens het bakken van het gehakt en de groenten, blend je de tomaten in de blender. Zorg dat de tomaten goed gesneden zijn, zodat de blender ze makkelijk kan verkleinen. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de kruiden (basilicum en oregano) toe aan de massa en blend opnieuw.
Hou jij bijvoorbeeld niet van courgette, neem dan 2 extra paprika’s om dezelfde substantie en hoeveelheid te behouden.
Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie, gemaakt met rundergehakt.
Energy (Energie) | 659 kcal |
Fat (Vetten) | 13,9 gram Verzadigd: 5,4 gram |
Protein (Eiwit) | 39,8 gram |
Carbohydrate (Koolhydraten) | 84,5 gram |
Vezels | 18 gram |
Zout | 0,96 gram |
Deze recepten in jouw weekmenu?
Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?