Thaise Pad Thai

16 februari 2025

Diner, Recepten

Ontdek de perfecte balans van smaken met authentieke Thaise Pad Thai een heerlijk roerbakgerecht met noedels.

Pad Thai is zonder twijfel een van de meest geliefde gerechten uit de Thaise keuken. Dit smaakvolle roerbakgerecht combineert de perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en umami, wat kenmerkend is voor de Thaise eetcultuur. Met rijstnoedels als basis, verrijkt met aromatische kruiden, is elke hap een explosie van smaak.

Thaise Pad Thai

Diner Pad Thai

Porties

Bereidingstijd

30 min.

Energie

471 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Bak de stukjes kip (en tofu) tot goudbruin en doe hier de sjalot bij.

2.

Breek nu het ei en bak dit samen met de kip, blijf roeren tot alles gebakken is.

3.

Voeg nu de noedels, gedroogde garnalen, radijs en water toe aan het eimengsel.

4.

Breng op smaak met de oester- en vissaus. Voeg hier ook de tamarindesaus en suiker aan toe.

5.

Tot slot meng je ook de tougé en lente ui bij je noedels! ENJOY!

Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 2 dagen in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)471 kcal
Fat (Vetten)15,9 gram
Verzadigd: 3,4 gram
Protein (Eiwit)22.2 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)51,9 gram
Vezels 1.7 gram
Zout 2,2 gram

Pad Thai please!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300