Frittata met champignon en asperges

21 februari 2025

Lunch, Ontbijt, Recepten

Maak een heerlijke frittata met champignons en asperges! Dit makkelijke recept is perfect voor ontbijt of lunch en zit boordevol smaak.

Een frittata is het perfecte gerecht voor elk moment van de dag. Of je nu een voedzaam ontbijt of een lichte lunch wilt. Deze frittata met champignons en asperges brengt een heerlijke combinatie van aardse en frisse smaken samen. De romige textuur van de eieren, de hartige bite van de paddenstoelen en de knapperige, subtiele zoetheid van asperges maken dit gerecht tot een echte favoriet. Bovendien is het eenvoudig te bereiden en ideaal om restjes groenten in te verwerken.

Frittata met champignon en asperges

Biohack Ontbijt

Porties

Bereidingstijd

25 min.

Energie

175 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2.

Meng in een kom de eieren samen met het water. Wanneer alles goed gemixt is zet je deze even aan de kant.

3.

Verhit de olijfolie in een roestvrijstalen pan en bak de champignons en asperges voor 5 tot 7 minuten.

4.

Doe hier vervolgens de lente ui, zout en zwarte peper doe en bak dit nog een minuut.

5.

Giet de geklutste eieren nu over in een ovenschaal samen met de groenten. Roer dit even door en bak voor 12 tot 15 minuten in de oven totdat de eieren gaar zijn. Breng tot slot op smaak met nog wat peper en zout. ENJOY!

Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 2 dagen in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)175 kcal
Fat (Vetten)25 gram
Verzadigd: 5 gram
Protein (Eiwit)25 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)5 gram
Vezels 2 gram
Zout 0,5 gram

Eggs-actly what you need!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300