Kip en boerenkool salade

23 februari 2025

Lunch, Recepten

Geniet van deze voedzame kip en boerenkool salade met een frisse dressing en sappige kip. Perfect voor lunch of diner!

Op zoek naar een salade die zowel voedzaam als verrassend lekker is? Deze kip en boerenkool salade combineert het beste van beide werelden! De stevige boerenkoolbladeren worden heerlijk mals door een frisse dressing, terwijl sappige stukjes kip voor een hartige bite zorgen. Frisse toppings zoals verse koriander geven de salade extra smaak, en een vleugje citroensap maakt de smaak helemaal af. Perfect als lichte lunch!

Kip en boerenkool salade

Biohack Lunch

Porties

Bereidingstijd

45 min.

Energie

467 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verhit de oven voor op 220 °C. Leg de kip in een ovenschaal en besprenkel deze met de olijfolie. Breng de kip op smaak met de kruiden.

2.

Bak de kip in de oven op voor 40 tot 45 minuten totdat de kip gaar is.

3.

Maak een dressing met een beetje olijfolie, citroensap en honing in een klein kommetje.

4.

Doe de gewassen boerenkool in een slakom en voeg hier de dressing aan toe. Masseer de dressing in de kool.

5.

Verdeel de kool over de borden en leg hier de kip op. Top af met verse koriander naar smaak. ENJOY!

Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 2 dagen in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)467 kcal
Fat (Vetten)32,6 gram
Verzadigd: 6,7 gram
Protein (Eiwit)28,2 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)20 gram
Vezels 8,7 gram
Zout 2,5 gram

Frisse lunch!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300