Een heerlijke zelfgemaakte wokgerecht bevat voornamelijk rijst, biefstuk en groenten. Het is gezond, superlekker en zelfs de saus zou je zelf kunnen maken. Een gerecht rijk aan koolhydraten en eiwitten, vrij laag in vet. Een gezond wok-gerecht met een heerlijke smaak.
Wil jij nou zelf Teriyaki saus maken? Dat kan natuurlijk.
Ga naar het recept: Zelfgemaakte Teriyakisaus
Hier zijn ze jammer genoeg geen enorme fan van champignons, maar in dit gerecht heb ik ze toch laten proeven. Ze hadden er geen moeite mee …. OVERWINNING!! Wil je het nou toch vervangen, kies voor groene boontjes of extra paprika. Ga het liefste voor groene of gele, zodat het gerecht niet te zoet wordt. Hoe roder de paprika, hoe zoeter, wist je dat? Veel kookplezier en smakelijk eten!!

Porties
Bereidingstijd
20 minEnergie
635 kcalIngredienten
Recept
Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de paprika, champignons, de ui en de teentjes knoflook in kleine stukjes.
Weeg ongeveer 250 gram ongekookte zilvervliesrijst af en zet deze in ruim water op het vuur. Voeg een blokje bouillon toe aan het water en breng aan de kook. Kook de rijst ongeveer 10 minuten.
Zet een andere pan met ruim water en de broccoli op. Voeg ook hier een bouillon-blokje aan toe. Laat de broccoli koken voor ongeveer 6 minuten, zodat deze beetgaar wordt. Prik om te controleren met een vork in de broccoli.
Zet een wok-pan op het vuur. Houd een gemiddelde temperatuur aan. Voeg de eetlepel wok olie toe aan de wok en laat dit warm worden. Voeg dan de gesneden uitjes toe en roer door tot de uitjes glazig zijn.
Voeg dan de stukjes champignon en paprika toe aan de wok en verhoog de temperatuur. Giet de broccoli af en voeg de broccoli toe aan de wok.
Giet de rijst af en voeg deze, wanneer het vlees van buiten gebakken is, toe aan de wok.Voeg direct daarna de sesamzaadjes en Teriyaki-saus toe aan de wok. Laat het geheel 2 minuten doorbakken op laag vuur.
Maak je de Teriyaki-saus zelf? Maak eerst de saus en ga dan pas verder met dit recept.
Doorroeren in de wok pan met een spatel? Dat kan, maar wel voorzichtig, anders wordt de broccoli minder lekker.
Zorg ervoor dat je zowel de rijst als de broccoli niet te lang kookt. Er moet nog een beetje bite in zitten. Beetgaar is perfect, je doet het namelijk ook nog even in de wok pan.
Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.
Energy (Energie) | 635 kcal |
Fat (Vetten) | 17,1 gram Verzadigd: 3,8 gram |
Protein (Eiwit) | 41 gram |
Carbohydrate (Koolhydraten) | 72,3 gram |
Vezels | 9,8 gram |
Zout | 2,8 gram |
Deze recepten in jouw weekmenu?
Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?