Gegrilde steak en wilde rijst salade 

1 februari 2025

Diner, Recepten

Geniet van een heerlijke gegrilde steak met wilde rijst salade, een voedzame en smaakvolle combinatie van mals vlees.

Op zoek naar een gerecht dat zowel voedzaam als smaakvol is? Deze gegrilde steak met wilde rijst salade brengt het beste van twee werelden samen: de diepe, rokerige smaak van perfect gegrild vlees gecombineerd met de frisse, nootachtige textuur van wilde rijst en knapperige groenten.

Dit recept is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een voedzame keuze die rijk is aan eiwitten en vezels. Ideaal voor een zomerse avond of als indrukwekkend diner voor gasten. Serveer het met een frisse dressing en geniet van een gebalanceerde maaltijd vol smaak en textuur!

Gegrilde steak en wilde rijst salade 

Biohack Dinner

Porties

Bereidingstijd

45 min.

Energie

348 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen.

2.

Verwarm de grill of grillpan op medium vuur. Terwijl de grill warm aan het worden is, besprenkel je de steak met een deel van de olijfolie en de steakkruiden.

3.

Grill de steak voor 5 – 6 minuten per kant totdat je steak de gewenste kleur heeft.
Laat de steak vervolgens 5 minuten rusten voor je deze aansnijdt.

4.

Mix in een kom de gekookte rijst, gemengde groente of sla, ui, overige olijfolie, azijn en een snufje zeezout en zwarte peper. ENJOY!

Bewaar dit gerecht voor maximaal 3 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)348 kcal
Fat (Vetten)24 gram
Verzadigd: 7 gram
Protein (Eiwit)29 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)7 gram
Vezels 3 gram
Zout 1,5 gram

Heerlijke wilde rijst salade!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300