Gember kurkuma zalm

2 februari 2025

Diner, Recepten

Deze gember-kurkuma zalm zit boordevol smaak en gezonde voordelen! Makkelijk te maken en perfect voor een voedzame maaltijd.

Op zoek naar een gerecht dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook bomvol gezondheidsvoordelen zit? Deze gember-kurkuma zalm is een echte topper! De combinatie van pittige gember en aardse kurkuma geeft de zalm niet alleen een rijke, warme smaak, maar zit ook boordevol ontstekingsremmende eigenschappen. Door de zalm te bakken of te roosteren, blijven de smaken mooi in balans en krijg je een sappige, smaakvolle maaltijd die perfect past in een voedzaam eetpatroon. Serveer met knapperige groenten en een frisse dressing voor een gerecht dat zowel je lichaam als je smaakpapillen blij maakt!

Gember kurkuma zalm

Biohack Diner

Porties

Bereidingstijd

25 min.

Energie

748,5 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verwarm de oven voor op 200 °C en voorzie een bakplaat van een bakpapiertje

2.

Leg je zalmfilet, gesneden zoete aardappel en sugar snaps op de bakplaat.

3.

Meng in een klein kommetje de olijfolie, kurkuma, gember en zeezout.

4.

Smeer je ingrediënten op de bakplaat in met dit mengsel, bak dit voor 20 minuten in de oven.

5.

Wanneer je zalm goed doorbakken is dien je alles op! ENJOY!

Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 3 dagen in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)748,5 kcal
Fat (Vetten)45,4 gram
Verzadigd: 8,7 gram
Protein (Eiwit)67,25 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)52,8 gram
Vezels 9,4 gram
Zout 0.61 gram

Lekkere zalm uit de oven!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300