Kipdijfilet met asperges

23 februari 2025

Diner, Recepten

Maak een heerlijk gerecht met malse kipdijfilet en knapperige asperges. Snel, simpel en perfect voor elke gelegenheid!

Op zoek naar een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat perfect past bij elk seizoen? Deze combinatie van malse kipdijfilet en knapperige asperges is een ware traktatie voor je smaakpapillen. Kipdijfilet blijft heerlijk sappig tijdens het bakken, terwijl de asperges een frisse en lichtzoete toets toevoegen. Of je nu kiest voor groene of witte asperges, dit gerecht is snel klaar en ideaal voor een doordeweekse avond of een feestelijk diner!

Kipdijfilet met asperges

Diner Keto

Porties

Bereidingstijd

35 min.

Energie

340 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verwarm de oven voor op 220 °C en voorzie een bakplaat van een bakpapiertje.

2.

Breng de kip op smaak met de oregano, tijm en een snufje zeezout.

3.

Leg de kipdijfilet op de bakplaat samen met de gesneden zoete aardappel. Besprenkel de aardappel met olijf olie en zout. Bak voor 15 minuten in de oven.

4.

Na15 minuten voeg je de asperges toe aan de bakplaat. Deze gaat terug de oven in voor 15 tot 20 minuten totdat de kip goed gaar is. ENJOY!

Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 2 dagen in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)340 kcal
Fat (Vetten)19,8 gram
Verzadigd: 3,5 gram
Protein (Eiwit)22,8 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)19,2 gram
Vezels 3,5 gram
Zout 2,5 gram

Kip-timaal genieten

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300