Geniet van een verfijnde maaltijd met saffraan kip en romige bloemkoolpuree, een gezonde en smaakvolle keuze voor elke gelegenheid.
Dit gerecht brengt een verfijnde twist aan je dagelijkse maaltijd. De saffraan geeft de kip een rijke, aromatische smaak die perfect samengaat met de romige bloemkoolpuree. Niet alleen is dit gerecht een feest voor je smaakpapillen, maar het is ook een gezondere keuze dan traditionele aardappelpuree. Met een vleugje specerij en een zijdezachte textuur is deze combinatie niet alleen een culinair hoogstandje, maar ook een slimme manier om je groente-inname te verhogen. Perfect voor een chique diner of een avond waarop je jezelf wilt verwennen!

Porties
Bereidingstijd
30 min.Energie
960,5 kcalIngredienten
Recept
Marineer de kip met een mengsel van citroensap, saffraan en zeezout. Laat dit intrekken voor 10 minuten.
Kook ondertussen in een pan met water de bloemkool zacht. Wanneer dit klaar is kan je de bloemkool pureren met een scheutje olie en zeezout.
Bewaar dit gerecht voor maximaal 3 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast!
Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.
Energy (Energie) | 960,5 kcal |
Fat (Vetten) | 53,9 gram Verzadigd: 8,5 gram |
Protein (Eiwit) | 92,4 gram |
Carbohydrate (Koolhydraten) | 17,9 gram |
Vezels | 9,5 gram |
Zout | 1,1 gram |
Deze recepten in jouw weekmenu?
Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?