Saffraan kip en bloemkool puree

3 februari 2025

Diner, Recepten

Geniet van een verfijnde maaltijd met saffraan kip en romige bloemkoolpuree, een gezonde en smaakvolle keuze voor elke gelegenheid.

Dit gerecht brengt een verfijnde twist aan je dagelijkse maaltijd. De saffraan geeft de kip een rijke, aromatische smaak die perfect samengaat met de romige bloemkoolpuree. Niet alleen is dit gerecht een feest voor je smaakpapillen, maar het is ook een gezondere keuze dan traditionele aardappelpuree. Met een vleugje specerij en een zijdezachte textuur is deze combinatie niet alleen een culinair hoogstandje, maar ook een slimme manier om je groente-inname te verhogen. Perfect voor een chique diner of een avond waarop je jezelf wilt verwennen!

Saffraan kip en bloemkool puree

Biohack Soep

Porties

Bereidingstijd

30 min.

Energie

960,5 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Marineer de kip met een mengsel van citroensap, saffraan en zeezout. Laat dit intrekken voor 10 minuten.

2.

Kook ondertussen in een pan met water de bloemkool zacht. Wanneer dit klaar is kan je de bloemkool pureren met een scheutje olie en zeezout.

3.

Giet een beetje olie aan in de pan en verhit deze om je kip in te bakken. Doe dit totdat je kip gaar is.

4.

Dien alles op en top af met wat verse peterselie! ENJOY!

Bewaar dit gerecht voor maximaal 3 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)960,5 kcal
Fat (Vetten)53,9 gram
Verzadigd: 8,5 gram
Protein (Eiwit)92,4 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)17,9 gram
Vezels 9,5 gram
Zout 1,1 gram

That’s a smash !

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300