Steak met champignons en zoete aardappel

22 januari 2025

Diner, Eiwitrijk, Koolhydraatarm, Recepten

Ben jij klaar om je gezondheid te biohacken met een smaakvol, voedzaam en eenvoudig gerecht? Deze heerlijke Steak met champignons en zoete aardappel is dé keuze voor de moderne vrouw die haar energielevel wil boosten én genieten van heerlijk eten.

De combinatie van malse steak, aardse champignons en zoete aardappel is een biohack-droom: steak is rijk aan ijzer en hoogwaardige eiwitten om je spieren en energieniveau te ondersteunen, champignons zitten vol antioxidanten en vitamine D voor een sterk immuunsysteem, terwijl zoete aardappel complexe koolhydraten levert om je bloedsuiker stabiel te houden. Voeg daar een snufje kruiden en een vleugje avocado olie aan toe, en je hebt een maaltijd die zowel voedzaam als vullend is.

Heb je al eens nagedacht over grasgevoerd vlees? Dit zit boordevol eiwitten, en gezonde dierlijke vetten die jouw biohackingsreis optimaliseert en zo de koolhydraten uit je maaltijd balanceert.

Serveer dit gerecht als voedzaam diner, perfect na een drukke werkdag of een intensieve training. Maak het af met een handje verse peterselie en een scheutje olijfolie voor een smaakexplosie die je lichaam én smaakpapillen zal bedanken. Biohack je weg naar vitaliteit met deze superplate! 🥩

Steak met champignons en zoete aardappel

Biohack Keto

Porties

Bereidingstijd

50 min

Energie

407 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verwarm de oven voor op 220(°C)

2.

Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel en plaats deze op een bakplaat.

3.

Bak de zoete aardappel voor 45 tot 50 minuten tot dat deze gaar is.

4.

Droog je steak met een keukenrol en breng deze op smaak met 3/4 van het Keltisch zeezout.

5.

Verhit een roestvrijstalen pan op medium hitte tot deze heet is.

6.

Voeg de helft van de Extra Vierge biologische olijfolie toe aan de verhitte pan.

7.

Plaats de steak in het midden van de pan en bak deze voor 13-15 minuten, draai de steak om de 3 minuten even om tot er een donkere korst ontstaat.

8.

Verlaag de hitte en voeg de helft van het tijm toe aan het vlees.

9.

Haal het vlees uit de pan en laat deze zeker 10 minuten rusten voordat je het aansnijd.

10.

In dezelfde pan voeg je nu het overige deel van de olijfolie toe.

11.

Voeg hier ook de kastanjechampignons aan toe en bak deze 5-7 minuten tot ze bruin van kleur zijn.

12.

Tot slot voeg je in het laatste minuutje de resterende peterselie en zout toe aan de champignons.

13.

Verdeel de zoete aardappel, steak en champignons op een bord. breng eventueel op smaak met wat zwarte peper. ENJOY!

Bewaren is bij dit recept mogelijk, bewaar dit in een afgesloten bakje en in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)610 kcal
Fat (Vetten)38,0 gram
Verzadigd: 8,5 gram
Protein (Eiwit)44,5 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)29,8 gram
Vezels 6,3 gram
Zout 0,6 gram

Love a good and healthy Steak!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300