Thaise kippensoep

3 februari 2025

Diner, Recepten

Maak zelf Thaise kippensoep met kokosmelk, kip en frisse kruiden voor een exotische smaakbeleving. Probeer het recept nu!

Thaise kippensoep, ook wel bekend als ‘Tom Kha Gai,’ is een heerlijk geurige en smaakvolle soep die een perfecte balans biedt tussen pittig, zuur, zoet en hartig. Deze soep, die zijn oorsprong vindt in de Thaise keuken, combineert het romige van kokosmelk met de frisse smaken van limoen, citroengras en galangawortel, waardoor elke lepel een exotische ervaring is. De malse stukjes kip en verse kruiden maken van deze soep niet alleen een verwarmende maaltijd, maar ook een verrukkelijke smaakreis naar Thailand.

Thaise kippensoep

Biohack Soep

Porties

Bereidingstijd

40 min.

Energie

1053,5 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Voeg de olie, knoflook en gember in een pan en bak deze aan voor een minuut.

2.

Voeg vervolgens de boullion, kokos aminos en citroengras toe. Laat dit op medium hoog vuur koken voor 15 tot 20 minuten.

3.

Voeg de kip en champignons toe en kook dit voor 10 minuten totdat de kip gaar is.

4.

Verwijder de citroengras en voeg de kokosmelk toe aan je soep. Serveer in een leuk kommetje en top af met wat sap van een limoen! ENJOY!

Bewaar dit gerecht voor maximaal 3 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)1053,5 kcal
Fat (Vetten)65,95 gram
Verzadigd: 46,6 gram
Protein (Eiwit)83,3 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)22,1 gram
Vezels 4,4 gram
Zout 2,6 gram

Warme Thaise kippensoep!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300