Vegetarische linzen curry

2 mei 2023

Diner, Recepten, Vegetarisch

Vegetarische curry met linzen, kikkererwten en groenten. Wij vinden het heerlijk! Doop je naan door de saus van deze vegetarische curry. Deze linzen curry is zeer voedzaam en rijk aan verschillende vitamines en mineralen.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van verse gember en kurkuma, ondersteunt het ook je lever, galblaas en heeft het een ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschap. Aangezien de stof Curcumine uit kurkuma beter wordt opgenomen, in combinatie met zwarte peper, raden we aan om hier een klein beetje van in het gerecht toe te voegen. Deze vegetarische linzen curry is op vele fronten voedzaam zoals je ziet. Onder andere dus door de antioxidanten uit gember en kurkuma, maar uiteraard ook door de hoeveelheid vitamine A, vitamine C en het mineraal kalium uit de zoete aardappel en paprika.

Dit is wat je wilt toch? Een voedzaam recept, vegetarisch en toch met eiwitten vanuit de peulvruchten: linzen en kikkererwten. Een makkelijk recept, superlekker en voedzaam. Ik kan er van genieten, dat is een ding wat zeker is. Je zou er ook voor kunnen kiezen om hier kipfilet of kippendij bij te doen, of om er rijst bij te serveren. Zo verhoog je de hoeveelheid eiwitten (kip) of koolhydraten (rijst). Kies vooral zelf hoe je de porties samenstelt. Wij kiezen thuis voor 1 eetlepel rijst met een stukje naan, of we eten het met extra kipfilet, noten en een stukje naan. Wil je extra voedingstoffen toevoegen aan de maaltijd, dan kan je altijd poeder van kurkuma toevoegen. Deze vind je hier.

Geniet van jouw avondmaaltijd, vegetarisch, vol van smaak en voedzaam. Iets nieuws proberen? Probeer dit dan eens uit.

Idee: Vries de overige porties in, of zet het in de koelkast. De dag erna is dit zelfs nog lekkerder!!

Vegetarische linzen curry

Personen

Bereidingstijd

40 minuten

Energie (kcal) per portie

636

Ingredienten

Curry
Optioneel (naan/rijst)

Recept

1.

Snij de gember, kurkuma, ui en paprika’s in kleine stukjes.

2.

Was en schil de zoete aardappel en snij deze in stukken.

3.

Doe de olijfolie in de pan met de gesneden ui, gember en knoflook. Bak dit zachtjes en op laag vuur gedurende 3 minuten.

4.

Voeg nu de kurkuma en de rest van de kruiden toe aan de pan en laat nog eens 3 minuten zacht bakken.

5.

Voeg de linzen en de kikkererwten nu toe en laat het geheel 10 minuten op een lage temperatuur staan.

6.

Doe vervolgens de zoete aardappel, paprika’s, de kokosmelk, de bouillon erbij. Laat het geheel in totaal 20 tot 25 minuten opstaan, zodat overtollig water kan verdampen en de aardappel kan garen.

7.

Mocht u er voor gekozen hebben rijst te koken, dan kunt u nu 30 tot 40 gram ongekookte rijst per persoon koken. De meest voedzame keuze is zilvervliesrijst.

8.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe ongeveer 2 minuten de Naan broodjes in de oven. (Je kan ze een klein beetje nat maken als ze gekocht zijn, of je maakt de naan broodjes zelf. Dan moet je het voorbereid hebben).

9.

Het geheel is klaar om geserveerd te worden. Voor de smaak kan je een lepel yoghurt toevoegen. Sprenkel wat limoensappen en pompoenpitten over de curry en smakelijk eten!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie

Energy (Energie)659 kcal
Fat (Vetten)13,9 gram
Verzadigd: 5,4 gram
Protein (Eiwit)39,8 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)84,5 gram
Vezels 18 gram
Zout 0,96 gram

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300