Ontdek het perfecte recept voor een Vietnamese runderstoof, boordevol voedzame ingrediënten die je darmgezondheid en hormoonbalans ondersteunen.
Ben je klaar voor een verwarmende, voedzame maaltijd die niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook je darmen en hormonen ondersteunt? Deze Vietnamese runderstoof is een echte comfort food boordevol eiwitten, collageen en specerijen die je lichaam voeden op celniveau.
De ster van dit recept? Langzaam gegaard rundvlees, rijk aan aminozuren die je darmwand helpen herstellen en bijdragen aan een stabiele bloedsuikerspiegel. En dan de specerijen zoals citroengras, Thaise chilipeper en gember die niet alleen de diepe umami-smaak versterken, maar ook je spijsvertering en hormonale balans ondersteunen.

Porties
Bereidingstijd
3 uur en 30 min.Energie
400 kcalIngredienten
Recept
Verwarm een stoofpan op medium-hoog vuur. Wanneer je pan warm is, voeg je het rundvlees toe en bak je deze voor 15 minuten tot de deze mooi bruin van kleur is. Haal je vlees uit de pan en laat deze rusten.
In dezelfde pan fruit je nu de ui voor 4 minuten tot deze zacht is. Voeg nu ook de knoflook, Thaise chilipeper, gember, citroengras en de five spices toe. Bak dit aan voor 2 – 3 minuten.
Doe je rundvlees weer in je pan samen met de gesneden tomaat en runderbouillon. Zorg ervoor dat er genoeg bouillon/water in de pan zit en blijf regelmatig roeren. Verlaag het vuur en laat je stoofpotje pruttelen voor 1 uur en 30 minuten.
Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 3 dagen in de koelkast!
Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.
Energy (Energie) | 400 kcal |
Fat (Vetten) | 15 gram Verzadigd: 6 gram |
Protein (Eiwit) | 45 gram |
Carbohydrate (Koolhydraten) | 20 gram |
Vezels | 5 gram |
Zout | 2 gram |
Deze recepten in jouw weekmenu?
Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?